Implantaten

Tandimplantaten

Een tandimplantaat of een gebitsimplantaat is een kunstmatige vervanging van een tandwortel. Een implantaat is meestal een schroefvormige titanium structuur, bedekt met een speciale coating. Implantaten zijn dus als het ware een vervaging van de natuurlijke wortels en dienen als versterking onder bijvoorbeeld een kroon.

Tandimplantaat laten zetten

Bij het laten plaatsen van een implantaat voel je geen verschil tussen een kroon op een natuurlijke tandwortel en een kroon op een tandimplantaat. Daarnaast wordt de implantaat worden tandimplantaten in de kaak geplaatst en zie je ze niet van buitenaf. Het laten plaatsen van tandimplantaten is een proces dat onder een plaatselijke verdoving gebeurd. Zodra de verdoving is ingewerkt, zal er door de tandarts een sneetje in het tandvlees worden gemaakt, waardoor het kaakbot wordt bereikt. Vervolgens zal er in het kaakbot een klein gaatje worden geboord tot de gewenste lengte en dikte en daarna zal de implantaat geplaatst worden in het kaakbot. Zodra de implantaat geplaatst is, wordt deze afgesloten met een tijdelijke genezingskap. Om het genezingsproces zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat u de eerste 2 à 3 dagen geen grote inspanningen doet en uw mondhygiëne goed bij houdt. Zodra de implantaat goed is vastgegroeid in uw kaakbot en uw nieuwe kroon klaar is, kan deze geplaatst worden.

Enkeltandsvervanging

Een enkeltandsvervanging is een kroon op een implantaat. Voor een enkeltandsvervanging wordt meestal gekozen als u een eigen tand of kies mist of als deze zodanig beschadigd is, dat hij te zwak is om als basis gebruikt te worden voor een kroon of brug. Het is dan van belang dat er eerst een goede basis wordt gemaakt zodat de kroon stevig vast zit en een sterke kunstmatige wortel heeft. 

Er zijn een aantal voordelen aan een enkeltandsvervanging: 

  • Het is een structurele oplossing. 
  • Verdere slinking van de kaak wordt voorkomen.
  • Het is niet nodig om naastgelegen tanden of kiezen te slijpen. 
  • Het plaatsen van een kroon op implantaat is een eenvoudige behandeling.

Kronen en bruggen

Wilt u graag een enkeltandsvervanging laten plaatsen, maar wilt u eerst nog informatie verkrijgen over kronen? Bekijk dan onze kronen en bruggen pagina en kom meer te weten over de behandeling rondom een kroon of een brug. Voor meer informatie over implantaten, kronen en bruggen kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

Vragen?

Heeft u vragen over implantanten? Neem dan hieronder contact met ons op of bel via 070 368 32 50